Το Smash burger του Burger Joint που πρέπει να δοκιμάσεις

Το Smash burger του Burger Joint που πρέπει να δοκιμάσεις

Το Smash burger του Burger Joint που πρέπει να δοκιμάσεις

Διπλό, πατικωμένο αλλά και ζουμερό μπιφτέκι με καραμελωμένη επιφάνεια μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι brioche. Αν έχεις ήδη αγαπήσει την τάση του smash burger, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις αυτό του Burger Joint.

Ταξιδεύοντας σχεδόν μισό αιώνα πίσω στον Αμερικανικό νότο, συναντάμε  την αρχή των smash burgers. Τι είναι τα smash; Burgers που δημιουργήθηκαν κάπως τυχαία, όταν ο ψήστης ενός μαγαζιού στο Kentucky, πατίκωσε κατά λάθος το μπιφτέκι που ψηνόταν,  με τον πάτο μιας κονσέρβας. Έτσι, το λεπτό αυτό, πατικωμένο μπιφτέκι, είναι αυτό που σήμερα λέμε smash. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα αποτελούν  τάση στα burger houses, αλλά και τα αγαπημένα μας πιάτα στο Burger Joint, το μπεργκεράδικο που έχουμε αγαπήσει στη Γλυφάδα.

Εκεί τα smash  burgers είναι από κιμά 100% black Angus, δίκης τους εισαγωγής, από Αμερική και Αυστραλία και σερβίρονται σε αφράτο ψωμάκι brioche. Συνοδεύονται από τραγανά homemade chips πατάτας, ενώ θα πρέπει να ξέρεις ότι η τεχνική ψησίματος του μπιφτεκιού καραμελώνει την επιφάνεια του burger και το αποτέλεσμα εκτός από γρήγορο είναι και πολύ ζουμερό.  Στο Burger Joint, το smash burger σου θα έχει διπλό smash black angus μπιφτέκι, cheddar, ντομάτα, iceberg, πίκλες κρεμμύδι ψιλοκομμένο και mustard sauce.

 
 

The Burger Joint

Up icon